Företag 2: Oden Business Intelligence

Resized_20160527_093215

736716_321421461301043_251667234_o

Charlie Hansson andra bolag och största investering kallas Oden Business Intelligence och är en affärssystemssvit för tjänstesektorn, innehållande väl designade och enormt kraftfulla men enkla standardaffärssystem som tjänsteföretag behöver. Alla system i samma svit innebär också ett enormt kraftfullt beslutstödssystem med mängder av statistik. Mer info finns på www.oden.bi.

Systemet har satsat mycket på användbarhet och användarupplevelsen och har unika funktioner som att man i realtid ser resultatet i företaget samt status på alla pågående värdekedjor i företaget såsom sälj och rekrytering med mera. Systemet används förutom av kunder även i Charlies andra bolag Chas Visual Management och där via stora realtidsuppdaterande skärmar som kan ge återkoppling till alla chefer hur företaget går (se bild nedan). Systemet står ut mot andra ganska trista affärssystemen med en mer lekfull design inspirerat av den fornnordisk mytologin. Flertalet detaljer i systemet är även baserat på Gamification för att skapa engagemang i systemet. En stor vikt är att systemet skall väga samman även implicita delar som anställdas upplevda känslor och stressindikatorer och inte bara siffror på lönsamhet och liknande. Systemet har byggts på sedan 2007.

odenbi skärmvägg
Bild. Oden Business Intelligence (Oden BI) implementerat på Chas Visual Management ledningscentral.

Nedan följer ett utdrag från hemsidan om systemet på engelska.

”Oden Business Intelligence is an extremely easy to use Business Intelligence system for the service industry. Perfect for consultant companies, law firms, staffing companies or all firms where the main asset is services. It covers data gathering, overviews and statistics for most management roles in a service industry, for instance; the CEO, Chief of Personnel, Chief of Operations, Chief of Sales and Chief of Finance.

It contains easy to use system for Time reporting, CRM, Sales statistics, Project Management, Document handling, HR and more. Everything packaged in the most beautiful and well analyzed user interface yet in the industry.

The statistics system is controlled in a revolutionary Drag and Drop Interface with billions of billions of possible variations of KPI of your company, and you can even get the result of the company per day, every day.

It´s simply what a business Intelligence System should be like. And it does not cost millions to implement.”

 

Screenshot Screenshot Screenshot